6e plaat voor de Zetros!

Een mooie 6e plaats. Dat is wat de Africa Eco Race het All Star Rally team heeft opgeleverd. Op 14 januari werd de slotetappe van de race verreden en pakten de mannen nog een mooie 3e plaats in het dagresultaat. De Africa Eco Race was een geweldige ervaring en bijzondere vuurdoop voor de Zetros.

ESVE AE2

Na de 'rustdag' in Dakhla werd er koers gezet naar Mauritantie. Een mooie en snelle etappe waar de Zetros een gemiddelde van 100 kilometer per uur haalde. Dat er hard aan de truck gewerkt was werd ook direct duidelijk met een mooi dagresultaat: een 3e plaats.
Resultaat: 8e truck / 24e algemeen

Het eerste gedeelte van de 7e etappe ging vlekkeloos. Topsnelheden over het zand en een voorlopig 3e plaats bij de trucks. Echter dienden de duinen zich weer aan en hier heeft de Zetros veel problemen door gehad. In de duinen wordt met minder bandenspanning gereden dan op de harde ondergrond. Het systeem om dit te regelen gaf echter niet thuis. Dit zorgde elke keer minstens voor een kwartier vertraging omdat het met de hand moest worden uitgevoerd. Een wat mindere dag maar niet gezakt in het overall klassement.
Resultaat: 8e truck / 22e algemeen

De start van het tweede deel van de marathonetappe stond op het programma. De verwachting was dat er rustig aan gedaan moest worden, maar niets bleek minder waar. Bij de tweede groep duinen kwamen Johan en Dirk achter Essers (MAN) te rijden. De ploeg van Essers moest terug omdat zij niet over een duin konden komen. Johan besloot toch om aan te zetten voor deze duin, en niet zonder succes. Ze kwamen er spectaculair doorheen. “Het was heavy.” aldus Johan.
Resultaat: 7e truck / 20e algemeen

ESVE AE3

Dat de 9e etappe pittige kon gaan worden was bekend, maar dat deze dag zo extreem lang zou worden voor het All Star Rally team had niemand verwacht. De etappe ging van Amodjar naar Amodjar, de start en de finish waren op dezelfde locatie. Een lekke band, vastrijden en een banden aflaatsysteem wat niet functioneerde waren de spelbrekers tijdens deze etappe. Wederom een finish in het donker waarop een korte nacht voor de monteurs volgde.
Resultaat: 8e truck / 22e algemeen

“Het was een waanzinnig mooie etappe. Met duinen en enorme stenen, het was verschrikkelijk, maar wel mooi.” aldus Johan over de 10e etappe. Zonder bandenaflaatsysteem was het vooraf al een hele opgave om de duinen in te gaan en een goed resultaat neer te zetten. Ook werd er een scheur in de radiator ontdekt, waardoor er water weg lekte. Het lek werd zo goed als mogelijk gedicht, maar om de etappe uit te kunnen rijden zijn ze nog regelmatig gestopt om water bij te vullen. Zo’n 40 liter gedurende de hele etappe, met 'natuurlijk' een aankomst in het donker.
Resultaat: 7e truck / 21e algemeen

Om in de officiële einduitslag van de Africa Eco Race opgenomen te worden moest de 11e etappe succesvol worden gefinisht. Het All Star Rally team heeft de proef vandaag volledig in daglicht kunnen rijden en heeft finish gehaald! Dit waren tevens de laatste kilometers in Mauritanië. Johan: “Je hoopt altijd dat je aan kunt komen en we hebben het gehaald”. De opluchting was groot na de lange dagen deze week. Dakar is nu echt binnen handbereik!
Resultaat: 6e truck / 18e algemeen

En ja hoor, de Mercedes-Benz Zetros heeft de finish in Lac Rose / Dakar gehaald! Een korte proef, maar niet minder belangrijk dan de andere etappes. Trots zijn de mannen op het behalen van de finish, want dit ging niet zonder slag of stoot.